تحولات منطقه

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه با تقاضایی که در بازار وجود دارد، عرضه و تقاضا همخوانی ندارد و کمبود بلیت وجود دارد؛ گفت که به همین دلیل توسعه ناوگان ریلی را در دستور کار قرار داریم اما در عین حال نظارت بر بازار و مقابله با سوداگری هم اهمیت دارد.

وزیر راه: توسعه ناوگان ریلی در دستور کار قرار دارد/ عرضه و تقاضای بلیت همخوانی ندارد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس انلاین به نقل از ایسنا، مهرداد بذرپاش در مراسم افتتاحیه دهمین نمایشگاه حمل‌ونقل ریلی بیان کرد: ما در دولت اعتقاد داریم که زیرساخت اصلی توسعه اقتصادی از مسیر حمل‌ونقل می‌گذرد و صنعت ریلی مهم‌ترین صنعت حمل‌ونقل برای توسعه کشور است. درواقع هدف‌گذاری برای رشد هشت درصدی در لایحه برنامه هفتم توسعه بدون توسعه صنعت ریلی بسیار سخت است و برای رسیدن به این نرخ رشد مصوب به توجه جدی سرمایه‌گذاری و حمایت از مجموعه‌های داخلی نیاز داریم.

وی با بیان اینکه میزان داخلی‌سازی و تکنولوژی شرکت‌ها برای ما خوشحال‌کننده است، گفت: در حال حاضر دو سوم تمام قطعات مورد استفاده از صنعت ریلی در داخل تولید می‌شود و آن یک سوم هم یا مقرون‌به‌صرفه نبوده یا در مسیر داخلی‌سازی آن قرار داریم و با برنامه‌ریزی درست می‌توانیم همه تجهیزات را در داخل تولید کنیم و اگر مقرون‌به‌صرفه باشد، از مکمل‌های وارداتی استفاده می‌کنیم.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اقدامات ریلی در دولت در بخش شبکه و ناوگان بیان کرد: در حوزه شبکه تکمیل کریدورهای شمال جنوب و شرق به غرب کشور را در دستور کار داریم و از همه توانمان استفاده می‌کنیم؛ البته با محدودیت منابع مواجه هستیم، اما با وجود محدودیت‌ها ادامه می‌دهیم. مقام معظم رهبری هم در همه جلسه‌هایشان به تکمیل گذرگاه‌های اصلی تاکید می‌کنند.

بذرپاش ادامه داد: در کریدور شمال به جنوب شرق کشور که از چابهار به زاهدان و در ادامه، زاهدان به یونسی و بیرجند بود، عملیات اجرایی بخش شمالی یعنی کریدور زاهدان به یونسی در چند هفته گذشته آغاز شده است و نحوه کار و تامین منابع به پیمانکاران ابلاغ شده است؛ قطعه چابهار به زاهدان بیش از ۶۵ درصد پیشرفت دارد و همه تلاشمان را می‌کنیم که تا پایان دولت به بهره‌برداری برسد. قطعه خاش به زاهدان به بهره‌برداری رسیده، قطعه چابهار به خاش هم به واسطه تونل‌ها دشوار بوده است و مراحل روسازی و ریل‌گذاری برای آن در حال انجام است. این خط ریلی بسیار راهبردی و اقتصادی است ‌و اتصال آن به بندر چابهار بسیار اهمیت دارد.

در آستانه قرارداد نهایی با هند در بندر چابهار

وی با بیان اینکه برای بندر چابهار در آستانه قرارداد نهایی با هند هستیم، گفت: این ظرفیت سرمایه‌گذاری بسیار خوبی است که این بندر را به این خط ریلی راهبردی متصل می‌کند و می‌تواند ظرفیت اقتصادی خوبی برای ایران داشته باشد؛ ایران کشور فرصت‌های لجستیکی و ترانزیتی است و ما در دولت برنامه‌های زیادی داریم و تجهیز منابع می‌کنیم و همه تلاش خود را به کار می‌گیریم.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تکمیل کریدور شمال به جنوب مرکزی کشور گفت: این کریدور از بندر شهید رجایی در بندرعباس آغاز می‌شود و به تهران می‌آید و در رشت به اتمام می‌رسد. در این راستا مسیر رشت به کاسپین دو ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد و عملا کشور از طریق خط ریلی از دریای جنوب به دریای شمال متصل می‌شود که از آرزوهای دیرین بوده و می‌توان کالا را از طریق دریای خزر در شمال به دریاهای آزاد در جنوب کشور برد. درهمین مسیر دوخطه کردن قطعات باقی‌مانده هم در دستور کار قرار دارد. تلاشمان این است تا پایان دولت بتوانیم همه مسیر را دوخطه کنیم که امیدواریم منابع مالی به ما اجازه دهد.

بذرپاش ادامه داد: در کنار آن، مسیر رشت به آستارا است و قراردادی که با روسیه بسته شده و اگرچه چندین سال مورد بحث بود، اکنون عملیات آن آغاز شده است. البته در طول اجرا ممکن است در نحوه اجرا تغییراتی داشت باشد اما رشت به آستارا که ما را به شمال و آذربایجان هم وصل خواهد کرد، در حال اجراست تا کریدور مرکزی شمار به جنوب به اتمام برسد.

آغاز پروژه شلمچه - بصره در راستای تکمیل‌ کریدور شرقی غربی بخش جنوبی کشور

وی همچنین با اشاره به کریدور شرقی غربی کشور بیان کرد: این کریدور از سرخس به مشهد، تهران و تبریز و مرز رازی ما خواهد بود که با کشور ترکیه توافقاتی را در دستور کار داریم که این خط را توسعه دهیم؛ هم افزایش ظرفیت این خط است و هم سایر بخش‌هایی که در خطوط شرقی غربی در بخش جنوبی کشور در حال تکمیل هستیم و توافقات خوبی با کشورهای همسایه داریم؛ آخرین توافق مربوط به قطعه شلمچه- بصره بود که پروژه سالیان دراز است و نیم‌قرن در داخل کشور درباره آن صحبت شده اما به نتیجه نرسیده بود، اما از بعد از عید همت مضاعفی در دولت برای آن خرج شد و جلسات مکرر با طرف عراقی داشتیم و با همت نخست‌وزیر عراق ‌و منابعی که در این کشور تعیین شد، عملیات اجرایی آن آغاز شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حمید رضا ۲۱:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۴
    0 0
    اتصال راه آهن خسروی به کربلا چی وزیرما پیگیری میکنیم ضمنا اداره کل راه آهن کرمانشاه باید مستقل از اراک باشه ما مردم کرمانشاه پیگیرهستیم به شدت